Mina åsikter kring hästraserna

Ska vi prata åsikter? Vi har väll alla en speciell hästras vi bara älskar och någon vi är lite mer besvikna över. Här kommer mina åsiker och som sagt hatar jag ingen hästras utan det är ju bara om jag får välja, så då kör vi!
 
Min favorit ras: Morgan
 
Enda sedan Morgan hästen kom har den varit en stor favorit. Jag älskar rörelserna och animationen något enormt och hoppas verkligen att fler färger av denna kommer i framtiden! För tillfället har jag endast 2 av denna rasen i mitt stall men det kommer helt klart komma hem fler till mig snart!
 
Den jag ogillar mest: Engelskt fullblod
 
Ja jag vet, det är en av dom nyaste hästraserna och alla verkar vara så förtjusta i dom men det är något jag bara ogillar. När dom kom tyckte jag att dom var bedårande och ville såklart ha en av dom, men då hade jag inte råd vilket gjorde att det tog ett tag för mig att köpa en egen. När dagen kom och jag äntligen hade råd var jag såklart jätte glad över att jag äntligen skulle kunna köpa en av dom! Men när jag väll suttit upp blev jag lite besviken. Jag tyckte inte alls om rörelserna eller sättet den gick på överhuvudtaget. Inget illa menat mot Starstable teamet då dom endå lyckades ganska bra men jag tyckte bara benen och halsen såg för långa ut, liksom som att dom töjdes ut när hästen sprang. Att bakdelen gick som i en cirkel när den var i fullgalopp var något jag störde mig på ganska rejält med då jag inte kunde koncentrera mig när den sprang. Dock tycker jag fortfarande rasen är fin och ångrar inte direkt mitt köp.
Men som sagt, inget för mig. 
 
 
 
 
Övriga raser
 
Islandshästen
 
Ett av teamets mest lyckade verk! Dom överträffade verkligen sig själva med denna härliga ras som jag är helt förtjust i. Denna rasen har ju även en extra gångart tölt vilket borde ha gjort det svårare för dom då det är en mycket speciell gångart, Men jag tycker att dom lyckades bra både med hästens rörelser och avatarens sits, perfekt!
 
 
Quarter
 
Ännu ett bra jobb gjort av teamet! Jag tycker formen påminner väldigt mycket om en Quarter häst så det var riktigt bra jobbat! Om jag skulle behöva klaga på något skulle det nog vara den korta galoppen, inte att jag inte gillar den men det är något jag bara stör mig på. Ett stort plus dock till den fulla galoppen då dessa hästar tillochmed drar bak öronen när dom är i hög fart!
 
 
Welsh ponny
 
En av mina persoliga favoriter! Jag vet att många var besvikna på att dom inte var lika snabba som storhästarna men vad skulle vi förvänta oss? Dom har tillochmed ponny i namnet så vi borde ju endå ha förstått från början att dom skulle vara långsammare en andra hästar. Själv älskar jag gångarterna, totalt älskar! Sättet som stegrar på är ju dessutom bara för härligt! 
 
 
 
Shire
 
En av hästraserna som vi väntade längst på! Dessa hästarna blev väldigt populära med en gång, men är det ens konstigt? Vem skulle inte vilja sitta och kolla ner på alla andra intesant? Men dom känns endå lite mer som "skogsmulle" hästar om jag ska vara ärlig. Ja dom är ju fina och så men stora, rent av gigantiska! Med det kommer även klumpiga så inga championat hästar där inte.
 

Jag tycker teamet har lyckats bra med dom flesta av raserna! Hoppas dom fortsätter med detta bra arbetet för ett misslyckat köp är aldrig något man blir glad av.
 
 
 
Har ni någon favoritras eller någon ni gillar mindre? Kommentera! Jag älskar att få höra era åsikter :D!
 


För mig är Quarter hästen den jag gillar minst. gångarterna är okej, men kunde ha gjorts bättre , och kroppsformen är bra fram tills man kommer till halsen som är alldeles för lång! Bra färgutbud är ett +.
Men för någon som ständigt är omringad av quarter-hästar blev jag lite besviken då jag sett fram emot dagen när de kom :((

Svar: Håller med dig på en del där! Halsen är lite lång som sagt men är väll allmänt nöjd över dom iallafall. Tar för din åsikt :D
Zoey Skylund

2016-05-29 // 12:05:55

Håller med på Morgan hästen iaf, också en av mina favoriter! Älskar engelsktfullblod också, men det enda negativa som sagt är den där fullagaloppen med en svingande rumpa... Men brukar lyssna på musik när jag spelar och gångarterna till fullblodet passar oftast perfekt till min musik takt mässigt så har väl blivit en favorit tack vare det x)

2016-05-29 // 19:00:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback